Villa Secesja - Gdzie Polska kuchnia przeplata się ze smakami całego świata!

Czytaj dalej
JK

Villa Secesja - Gdzie Polska kuchnia przeplata się ze smakami całego świata!

JK

Zupa cebulowa na delikatny, francuski sposób? Zobacz jak robią to w Restauracji Villa Secesja!

W tym tygodniu ponownie gościmy w restauracji Villa Secesja.

Zobacz odc. 1 z Restauracji Villa Secesja, w którym poznasz sekret na pyszne polędwiczki.

W urokliwym obiekcie położonym niedaleko ulicy Gdańskiej, od wejścia czujemy zioła i przyprawy typowe dla polskiej kuchni. Wytworne wnętrza tworzą niezwykłą atmosferę, a urokliwy ogród, zaprasza gości, którzy w gorące dni odpoczywają w cieniu drzew pięknego parku i chętnie celebrują ciepłe, letnie wieczory.

Villa secesja to prawdziwa galeria dobrego smaku, w której każdy znajdzie coś dla siebie.

Dzisiaj Krystian Szczęsny, kucharz w Restauracji Villa Secesja, zdradza nam sekret na aromatyczną i delikatną zupę cebulową z białym winem

Składniki:

- 150 g cebuli
- tymianek
- 200 ml bulionu
- lampka białego, wytrawnego wina
- sól i pieprz do smaku
- grzanki i starty parmezan do dekoracji

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju, aż uzyska rumiany kolor. Podczas smażenia dodajemy kmin. Na patelnię wlewamy białe wino i dodajemy wcześniej przygotowany bulion. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy jeszcze kilka minut. Gotową zupę możemy podawać z grzankami i serem.

Smacznego!

JK

plus.expressbydgoski.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.