Światowy Dzień Zwierząt 2018. Jola Słoma i Mirek Trymbulak: Nie można zjeść kogoś, kogo się kocha [rozmowa]

Czytaj dalej
Fot. Atelier Smaku/www.facebook.com
rozm. Gabriela Pewińska

Światowy Dzień Zwierząt 2018. Jola Słoma i Mirek Trymbulak: Nie można zjeść kogoś, kogo się kocha [rozmowa]

rozm. Gabriela Pewińska

W Światowym Dniu Zwierząt rozmawiamy z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem, projektantami mody, zdeklarowanymi weganami, autorami książek kucharskich i programów kulinarnych.

Już ponad połowa społeczeństwa deklaruje zmniejszenie spożycia produktów pochodzenia zwierzęcego na rzecz roślinnych.

Mirek Trymbulak: Świadomość i wrażliwość ludzi wzrasta. Ta połowa, która jeszcze nie zastanowiła się nad pochodzeniem sklepowego mięsa, to ci, którzy kupując kiełbasę widzą jedynie produkt spożywczy, a nie zastanawiają się, z czego ona powstała, jak to się dzieje, że trafiła na półki.

Pozostało jeszcze 85% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
rozm. Gabriela Pewińska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.