Agata Maksymiuk

Jak dziś powstają nowe receptury wypieków i gdzie szukać inspiracji?

Jak dziś powstają nowe receptury wypieków i gdzie szukać inspiracji?
Agata Maksymiuk

Jak to dziś z wielkimi odkryciami bywa, znaleźliśmy ją na Instagramie. Kamila Delega i jej insta-blog Okruszynki, to kwintesencja tego, co w słodyczach najlepsze - smaku i prezencji. Każde zdjęcie i każdy wyrób przypomina małe przyjęcie. Najbardziej intryguje jednak myśl - jak ona to robi?

Jak to jest z tymi słodyczami - z jednej strony zdajemy sobie sprawę z tego, że są niezdrowe, ale z drugiej nie potrafimy się im oprzeć?

- Odpowiedź jest bardzo prosta. Jedzenie słodyczy jest najzwyczajniej w świecie bardzo przyjemną czynnością. Nasz organizm zalewany jest wtedy hormonami szczęścia i możemy na chwilę oderwać się od rzeczywistości.

Pozostało jeszcze 87% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Agata Maksymiuk

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.expressbydgoski.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.