Agata Maksymiuk

Jak dziś powstają nowe receptury wypieków i gdzie szukać inspiracji?

Jak dziś powstają nowe receptury wypieków i gdzie szukać inspiracji?
Agata Maksymiuk

Jak to dziś z wielkimi odkryciami bywa, znaleźliśmy ją na Instagramie. Kamila Delega i jej insta-blog Okruszynki, to kwintesencja tego, co w słodyczach najlepsze - smaku i prezencji. Każde zdjęcie i każdy wyrób przypomina małe przyjęcie. Najbardziej intryguje jednak myśl - jak ona to robi?

Jak to jest z tymi słodyczami - z jednej strony zdajemy sobie sprawę z tego, że są niezdrowe, ale z drugiej nie potrafimy się im oprzeć?

- Odpowiedź jest bardzo prosta. Jedzenie słodyczy jest najzwyczajniej w świecie bardzo przyjemną czynnością. Nasz organizm zalewany jest wtedy hormonami szczęścia i możemy na chwilę oderwać się od rzeczywistości.

Pozostało jeszcze 87% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Agata Maksymiuk

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.