(MIKO)

Mięso kacze - zdrowe, smaczne i najszlachetniejsze wśród drobiu

Mięso kacze - zdrowe, smaczne i najszlachetniejsze wśród drobiu
(MIKO)

Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne, głównie za sprawą restauratorów podających ją na rozmaite sposoby, ale i marketów oraz dyskontów, w których mięso kaczki można kupić już częściowo poddane obróbce, co ułatwia przyrządzanie go w domu.

Kaczka jest co prawda dużo tłustszym mięsem niż indyk i kurczak, uchodzi jednak za bardziej szlachetne – a nawet za najszlachetniejsze wśród drobiu – i takie jest właśnie w smaku. W mięsie kaczym znajduje się sporo witamin z grupy B, witamina A, a także potas, fosfor, żelazo i magnez.

Dobrze przygotowane mięso kacze jest kruche i soczyste.

Czym wyróżnia się kacze mięso, jakie zawiera witaminy i dlaczego warto go jeść? Dowiedz się z tego artykułu 

Pozostało jeszcze 59% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MIKO)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.